Expertní tým Platforma exportérů SP ČR

Platforma exportérů SP ČR byla pod hlavičkou Svazu průmyslu a dopravy České republiky formálně ustanovena v roce 2013. Jejím primárním posláním bylo poskytování odborných stanovisek k exportnímu financování a pojišťování. V roce 2019 pak v obnovené podobě rozšířila svou činnost i na další oblasti a témata spojená s podporou exportu, která jsou pro české exportéry palčivá a u kterých Svaz průmyslu a dopravy ČR, jako významná podnikatelská organizace, může pomoci s jejich řešením, zejména v oblasti podpory prosazování zájmů firem na zahraničních trzích.

Členové PE se scházejí minimálně 2x ročně na uzavřeném jednání, na něž je vždy pozván i zajímavý host, který má co říci k dané problematice. V mezičase jsou možné individuální či ad hoc konzultace.

Předseda: Radek Špicar
Tajemník: Lukáš Martin (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

Pod expertním týmem působí:

  • Pracovní skupina pro Ukrajinu: Funguje jako poradní orgán Platformy exportérů. Jejím hlavním cílem e zapojit co nejvíce členů SP ČR do obnovy Ukrajiny, připravovat podklady pro jednání se státní správou a poskytovat odborná stanoviska k exportnímu financování, pojišťování a dalším oblastem spojeným s podporou exportu na Ukrajinu. Předseda: Jakub Weimann, tajemnice: Olga Rozsívalová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).
kategorie Expertní týmy
zpět