Expertní tým pro daně a pojištění

Expertní tým se zabývá daňovými otázkami z pohledu dopadů na podnikatelskou sféru, zpracovává připomínky k připravovaným návrhům a nabízí dílčí či koncepční náměty na zlepšení. Finální pozice jsou zpracovávány v rámci principů snížení rizik, nákladů a administrativních povinností poctivým ekonomickým subjektům a zvýšení srozumitelnosti, stability a předvídatelnosti v souvislosti s povinnostmi ve vztahu k orgánům veřejné zprávy (například daně, odvody či výkaznictví).

Členy týmu tvoří daňoví experti znalí firemního prostředí, kteří dokážou posoudit konkrétní návrhy z pohledu praktických souvislostí a dopadů. Práce expertního týmu probíhá formou per rollam, osobními konzultacemi, společným jednáním, popřípadě zastupováním vybranými členy na příslušných jednáních. Souhrn klíčových opatření, která SP ČR v této oblasti prosazuje, naleznete v Prioritách a požadavcích v oblasti daní a pojistného. Seznam prosazovaných opatření za všechny oblasti naleznete v Programovém prohlášení.

Předseda: Jiří Nekovář
Tajemník: Milan Klempíř (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

kategorie Expertní týmy
zpět