Expertní tým pro dekarbonizaci průmyslu

Expertní tým pro dekarbonizaci průmyslu představuje zastřešující platformu pro identifikaci základních předpokladů, potřeb, bariér či potenciálu pro úspěšnou dekarbonizaci nejen energeticky náročných průmyslových odvětví. Expertní tým si klade za cíl definovat úzká hrdla procesu zelené transformace v rámci celých řetězců výroby a předkládat nezbytné podmínky či konkrétní opatření a nástroje, které pomohou tyto bariéry překonat. V oblasti energetiky a klimatu expertní tým úzce spolupracuje s expertním týmem pro energetiku a klimatickou změnu.

Členy týmu jsou experti s významnými praktickými zkušenostmi z různých sektorů průmyslu. Práce expertního týmu probíhá formou per rollam, osobními konzultacemi či společným jednáním.

Součástí jsou pracovní týmy pokrývající zejména oblasti spojené se specifiky chemické legislativy a chemických procesů v průmyslu (REACH, PFAS, bezpečnost, CCS/CCU apod.) či oblast vodíkové ekonomiky, a to s cílem přispět ke zdárné transformaci průmyslu.

Předseda: Tomasz Wiatrak
Tajemník: Tomáš Trubačík (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

Pod expertním týmem působí:

  • Pracovní skupina vodíkové hospodářství: Předseda: Martin Růžička, tajemnice: Zuzana Sádlová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)
  • Pracovní skupina chemická legislativa: Předseda: Pavel Sláma, tajemníci: Dagmar Endrlová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.), Alena Krejčová
kategorie Expertní týmy
zpět